Dit zijn de spelregels in de villa van Love Island

27 mei 2019 14:34

Holly Mae Brood en Viktor Verhulst praten vanaf vanavond de realityserie Love Island aan elkaar, waarin tien jonge singles met elkaar worden gedropt in een afgelegen villa op Gran Canaria. Maar wat zijn de regels van dit programma? Ze lijken in ieder geval wat chiquer te zijn dan de regels (als die er zijn) van Temptation Island en Ex on The Beach.

"Alles kan gebeuren, alles ligt nog open"

Het spel wordt als volgt gespeeld: tien singles, vijf vrouwen en vijf mannen, leren elkaar wekenlang kennen aan de hand van allerlei opdrachten. Door het hele huis hangen 46 camera's die alles filmen. De singles moeten een koppel vormen met een ander en de kijkers kunnen op verschillende ogenblikken tijdens de reeks via een speciale app stemmen op hun favoriete koppel. Het koppel dat uiteindelijk wint, gaat naar huis met maar liefst 25.000 euro. 

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Een kijkje achter de schermen bij Love Island

De kandidaten zitten tijdens hun verblijf in een bubbel. Telefoons, tablets, films, series, boeken en tijdschriften zijn allemaal verboden. Ook de toegang tot het internet of social media wordt de singles ontzegd. Op die manier moeten de deelnemers dus wel met elkaar in gesprek gaan.

De omstandigheden zijn wel optimaal om het gezellig te hebben. Zo er is een grote buitenkeuken, een zwembad met terras en zelfs een volledige sportschool. Wat wél gek is, is de slaapkamer. Het is namelijk één grote slaapkamer, waar zeven twijfelaars in staan. Dus iedereen hoort en ziet alles van elkaar daar. Er is wel een manier om in een aparte slaapkamer te slapen. Het stel dat een opdracht wint, krijgt de kans om te slapen in de 'hideaway': een privé slaapkamer.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dit zijn de eerste 10 kandidaten van Love Island

Een groot verschil is dat het volgens de presentatoren bij Love Island draait om de zoektocht naar ware liefde. Zo komt er geen naakt of seks in beeld. "Maar de aanloop ernaartoe wordt weer wel getoond. Dat maakt het allemaal spannender. Er zijn ook nog gedragsregels voor de kandidaten: niet roken in beeld, geen geweld, voor middernacht in bed, geen onveilige seks en een maximum van twee glazen alcohol per dag. 

De grote gelijkenis is dat niets van tevoren is bepaald. "Alles kan gebeuren, alles ligt nog open", vertellen de makers. En wat nou als de kandidaten niet verliefd worden? Dan worden er gewoon nieuwe deelnemers ingevlogen. Als de serie al bezig is, kunnen geïnteresseerden zich dus nog steeds op blijven geven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!