Avicii postuum binnen op eerste plek

14 juni 2019 15:47

Avicii is postuum binnengekomen op de eerste plek in de Album Top 100. De Zweedse producent, die vorig jaar op 28-jarige leeftijd een einde maakte aan zijn leven, voert voor het eerst de albumlijst aan. Zijn hoogste notering had hij in 2013 met True, dat een tweede plek wist te bemachtigen.

TIM is de laatste plaat waar Avicii, die eigenlijk Tim Bergling heet, in zijn leven aan werkte. Op het derde album van Avicii, dat vorige week verscheen, staan onder meer de singles SOS en Tough Love. Na zijn dood werd de plaat afgemaakt door componisten met wie hij eerder had samengewerkt. De opbrengsten van het album gaan naar de Tim Bergling Foundation, de stichting die zijn ouders oprichtten voor jongeren die kampen met psychische problemen en suïcidale gedachten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Laatste eigen werk Avicii uitgebracht

Ook Bizzey is deze week nieuw binnengekomen in de Album Top 100. Met zijn tweede album Tido staat hij op de tweede plek in de hitlijst. De top drie wordt gecompleteerd door Billie Eilish die met haar succesvolle debuut van de eerste plek is gestoten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie Avicii wil actie en resultaten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!