Profielfoto's BN'ers kleuren blauw voor Soedan

18 juni 2019 13:36

De Instagram-accounts van verschillende BN'ers kleuren blauw. De sterren hebben hun profielfoto namelijk vervangen door een blauw vlak uit solidariteit met de omgekomen demonstranten in Soedan eerder deze maand.

Zeker honderd burgers werden door militairen gedood bij een sit-in voor het hoofdkwartier van het leger in de hoofdstad Khartoem. De demonstranten zaten daar maandenlang en riepen de generaals op om de macht over te dragen aan een overgangsregering. Het leger schoof eerder dit jaar de lang zittende leider al-Bashir opzij na maandenlange protesten tegen zijn regime.

Onder anderen Glennis Grace, Frenna, Jörgen Raymann en Famke Louise verruilden hun profielfoto voor een blauw vlak. Ook Jandino Asporaat wil meer aandacht voor de situatie in Soedan. "3 x raden wat de kranten niet schrijven. 3 x raden wat het nieuws niet domineert. 3 x raden wat geen trending topic is", deelde hij zijn beweegreden.

Ook internationale sterren tonen op het sociale medium hun solidariteit aan Soedan. Onder anderen Rihanna, Demi Lovato, Ariana Grande, Naomi Campbell en Kylie Jenner pasten hun profielfoto aan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!