Imanuelle Grives zit sinds vrijdag vast nadat ze met grote hoeveelheden drugs is opgepakt. Beeld © ANP

Actrice vast na drugsvondst: 'Imanuelle beseft dat ze veel te ver is gegaan'

22 juli 2019 22:07

"Ze wilde zich inleven in haar nieuwe filmrol als drugsdealer en daarom had ze grote hoeveelheden drugs bij zich. Nu beseft ze dat ze veel te ver is gegaan." Dat zegt de advocaat van de Nederlandse Imanuelle Grives. De actrice is op Tomorrowland opgepakt na de drugsvondst. Grives riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar.

De actrice zit sinds dit weekend vast in een gevangenis in Antwerpen en moet vrijdag voor de onderzoeksrechter komen. De 34-jarige Grives is bekend van de film Alleen maar nette mensen en was te zien in de series Flikken Maastricht en Celblok H. Ook deed ze mee aan Wie is de mol.

'Erg ontdaan'

Haar advocaat Koen Vaneecke spreekt over een 'experiment dat zeer fout is gelopen'. "Imanuelle wilde zich inleven in haar nieuwe filmrol als drugshandelaar, maar ze beseft nu dat ze veel te ver is gegaan. Ze is erg ontdaan. Het is misschien een vreemde uitleg, maar het is belangrijk om haar verhaal te nuanceren."

100 xtc-pillen

De actrice had op het festival Tomorrowland meer dan 100 xtc-pillen bij zich, vertelt een woordvoerder van het Belgische parket tegen VTM Nieuws. "Naast xtc, had ze ook 20 gram cocaïne, ketamine, cannabis en hasj bij zich. Ook in de AirBnb waar ze verbleef, is drugs gevonden."

Volgens haar advocaat is de de actrice erg geschrokken van wat er is gebeurd. "Ze is geen gemiddelde drugshandelaar. Ze heeft ook geen verslavingsprobleem of financiële problemen waarom ze drugs moet verkopen."

'Vreemde uitleg'

De advocaat vervolgt: "Het is misschien een vreemde uitleg, maar ze heeft dit echt gedaan om zich in te leven in haar nieuwe filmrol als drugsdealer. Ze heeft eerder ook al eens drie weken op straat gezworven om zich in te leven als dakloze. Ze beseft nu dat ze veel te ver is gegaan. Ze heeft nog nooit in een cel gezeten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. de Vries uit kritiek op verhaal Imanuelle Grives

Jaren gevangenis en geldboete

De advocaat bevestigt dat de actrice ook drugs heeft verhandeld op Tomorrowland. "Maar dat zijn kleine hoeveelheden geweest. Ze kwam er al snel achter dat ze te ver ging, maar toen werd ze al opgepakt door de politie."

"Ze heeft de gevolgen van de actie  volledig verkeerd in geschat. Spijtig genoeg met een aanhouding tot gevolg. Het is een vreemde uitleg en het kan absoluut niet door de beugel wat ze heeft gedaan, maar het is belangrijk om haar verhaal te nuanceren."

Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt het verhaal 'niet geloofwaardig'. "Er is niets waaruit blijkt dat haar verhaal klopt", zei hij in RTL Boulevard. "Het is een volwassen vrouw, zij had beter moeten weten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!