ANP Beeld © ANP

BN'ers veilen persoonlijke items voor lhbt-gemeenschap

31 juli 2019 11:04

Bekende Nederlanders bieden persoonlijke spullen en ervaringen aan voor een speciale veiling, waarvan de opbrengst wordt geschonken aan Pride Amsterdam en COC Nederland. Onder anderen Willeke Alberti, Romy Monteiro, Dafne Schippers en Arjen Lubach doen mee.

De actie loopt tot en met 5 augustus. Fans kunnen bieden op allerlei objecten en activiteiten, zoals kaarten voor een show van Willeke Alberti of Arjen Lubach, een figurantenrol in Goede tijden, slechte tijden, privéles van Berget Lewis of een gesigneerd voetbalshirt van Feyenoord. De veiling is te vinden op de website van Boomerang Funraiser.

Wil je een kijkje nemen in de veilingstukken kijk dan hier. En er worden deze week nog meer items online gezet waar je op kunt bieden.

De Amsterdamse Pride begon op zaterdag 27 juli en duurt tot en met zondag 4 augustus. Deze zaterdag is de bekende Canal Parade.

Het thema is dit jaar 'Remember the past, create the future', ter herdenking van de Stonewall-rellen vijftig jaar geleden in New York. Die opstand, waarbij lesbiennes, travestieten en homo's terugvochten na jaren van politiegeweld, wordt gezien als begin van de lhbt-emancipatie. De eerste Gay Pride Parade in New York, een jaar later, was een eerbetoon aan deze demonstranten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!