Ook Maleisië schrapt scènes uit Elton John biopic Rocketman

01 augustus 2019 11:39

Bioscoopgangers die in Maleisië naar Rocketman gaan, krijgen een iets kortere versie van de film te zien. Het land heeft - net als Rusland - de homoseksuele scènes uit de film over Elton John laten knippen. Rocketman is sinds deze week in Maleisië te zien.

"We staan geen scènes toe die LGBT promoten"

Homoseksualiteit wordt in het Zuidoost-Aziatische land gezien als een misdaad waar een maximumstraf van 20 jaar op staat. "We staan geen scènes toe die LGBT promoten in films die openbaar te zien zijn", zegt een woordvoerder van de filmkeuring tegen Reuters. "Hoewel het over het echte leven van Elton John gaat, is het niet aan hem om het publiek te laten zien wat hij doet of met wat voor activiteiten hij zich bezighoudt die niet bij onze cultuur horen." Na de bewerking is de film over de beroemde Britse artiest geschikt bevonden voor kijkers van 18 jaar en ouder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elton John niet eens met Russische versie Rocketman

Eerder viel Maleisië ook al over Beauty and the Beast vanwege een homopersonage in de Disney-film. Het land vroeg om het fragment waarin LeFou uitkomt voor zijn geaardheid te schrappen, maar Disney weigerde dat. Daarop werd besloten de film niet in het land te vertonen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!