Filemon Wesselink komt met nieuw programma over vluchtelingen

7 augustus 2019 11:07

Filemon Wesselink volgt voor een nieuw programma een groep van twaalf vluchtelingen die op zoek gaan naar hun droombaan. In Grenzeloos Talent laat hij zien hoe deze nieuwkomers met vallen en opstaan toewerken naar een baan in Nederland. Dat heeft BNNVARA woensdag bekendgemaakt.

"Het is ongekend ellendig wat de deelnemers van Grenzeloos Talent allemaal meegemaakt hebben"

In de afleveringen, die vanaf 22 augustus op NPO 3 worden uitgezonden, is te zien hoe de vluchtelingen gesprekken voeren bij bedrijven en organisaties, stage lopen en onderzoeken welke stappen ze moeten zetten om hun droombaan te vinden.

Filemon volgt voor het programma onder anderen natuurkundeleraar Nabil, die vanuit Syrië naar Nederland vluchtte om zijn kinderen een beter leven te geven. "Het is ongekend ellendig wat de deelnemers van Grenzeloos Talent allemaal meegemaakt hebben. Maar ik denk wel dat het een fout is dat ze vaak alleen gezien worden als slachtoffer, het zijn bovenal mensen met enorm veel potentie", aldus de 40-jarige presentator, die tijdens het draaien van het programma ontdekte dat 'de vluchteling' niet bestaat. "Het zijn namelijk ook allemaal hele verschillende type mensen, met verschillende achtergronden en verschillende competenties en talenten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!