ANP

Jan Taminiau ontwerpt voor ballerina Igone de Jongh

12 augustus 2019 14:40

Couturier Jan Taminiau is vertegenwoordigd op de modetentoonstelling Let’s Dance!, die eind september opent in het Gemeentemuseum in Den Haag. Een ontwerp van zijn hand voor prima ballerina Igone de Jongh van Het Nationale Ballet is er te bewonderen.

"Dans moet er moeiteloos uitzien"

"Ontwerpen voor dans is iets magisch, want kleding komt tot leven door beweging. Dat zie je al wanneer je in een jurk loopt, maar de magie komt nog veel meer tot leven wanneer een danser zich erin beweegt", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jan Taminiau neemt modefans mee in zijn wereld

Taminiau ziet allerlei overeenkomsten tussen dans en mode. "Dans moet er moeiteloos uitzien. En een mooie jurk moet er ook moeiteloos uitzien. Maar ontwerpen voor dans is deels ook heel anders dan voor mijn reguliere klanten. Bijvoorbeeld door de grote afstand tot het podium. Of omdat de expansie van een jurk belangrijk is, vanwege de longinhoud van de dansers die topsport bedrijven op het podium."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gemeentemuseum koopt creatie Jan Taminiau

Let’s Dance! toont tutu's (onder meer uit de privéverzameling van Alexandra Radius) en klassieke baljurken, maar ook kleding uit dansfilms en videoclips, charlestonjurken, discokleding en hiphop-outfits .

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!