Los Vast komt na dertig jaar terug met Jan Rietman

20 augustus 2019 08:32

Jan Rietman keert na dertig jaar terug met het muziekprogramma Los Vast. Op 21 september presenteert Rietman de show in het Oude Luxor in Rotterdam. Ook wordt het programma uitgezonden op NPO Radio 5.

"Toen ik dat zag, begon er wat te kriebelen"

Rietman kreeg regelmatig de vraag of hij zijn oude show weer wilde oppakken, vertelt hij in De Telegraaf. "Maar om dit zomaar even te doen? Daar had ik geen zin in." De presentator veranderde van mening toen hij hoorde dat uit onderzoek bleek dat hij nog steeds wordt gezien als een van de meest bepalende radiomakers van Nederland. "Toen ik dat zag, begon er wat te kriebelen."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Jan Rietman nieuwe radiopresentator bij MAX

Los Vast werd in de jaren tachtig op zaterdagmiddag uitgezonden. Iedere week traden Nederlandse artiesten live op in de show, die altijd werd gepresenteerd door Jan Rietman. Grote namen als Herman Brood en Doe Maar brachten een bezoek aan het programma. In 1990 stopte de show.

Inmiddels heeft Rietman veel zin in de comeback. "Ik dacht: misschien moeten we het maar doen, een nieuwe aflevering! Ik ben wat artiesten uit die tijd gaan bellen en ze reageerden allemaal enthousiast. Ze stelden allemaal dezelfde vraag als toen: 'Zijn er wel genoeg consumptiebonnen?'."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Pianist Jan Rietman blaast huwelijk af

Volgens Rietman stromen de toezeggingen binnen. Henk Westbroek, Lee Towers, Nol Havens, Hans de Booij, Toontje Lager en Drukwerk hebben al laten weten dat ze komen. Ook de Los Vast Superband treedt weer op. Het gaat om een eenmalige comeback die wordt uitgezonden tijdens de Week van de Jaren Tachtig op NPO Radio 5.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!