Nieuwe uitzendtijd voor Nieuwsuur, Jinek en Pauw

27 augustus 2019 12:06

Nieuwsuur, Jinek en Pauw beginnen met ingang van het nieuwe jaar een halfuur vroeger. De NPO kondigde de nieuwe uitzendtijden dinsdag aan op zijn seizoenspresentatie in Hilversum.

De talkshows Jinek en Pauw verhuizen in januari naar 22.30 uur. Als gevolg van deze ingreep op NPO 1 wordt ook actualiteitenprogramma Nieuwsuur op NPO 2 met een halfuur vervroegd, naar 21.30 uur. De NPO ziet dit als een logisch verband, omdat veel kijkers na Nieuwsuur zappen naar de talkshow op NPO 1. Na de talkshow volgt om 23.30 uur op NPO 1 een blok met nieuws en sport van de NOS. Het sportnieuws is dus niet langer te zien in Nieuwsuur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO heeft een hoop nieuwe dramaseries in de pijpleiding

Met het nieuwe uitzendtijdstip gaan Pauw en Jinek rechtstreeks de concurrentie aan met de nieuwe talkshow Beau van RTL 4. Presentator Beau van Erven Dorens begint op maandag 2 september met de opvolger van RTL Late Night. De talkshow die eerst door Humberto Tan werd gepresenteerd en vervolgens door Twan Huys stopte begin maart wegens tegenvallende kijkcijfers.

Door de latenightprogrammering eerder aan te vangen, komt de NPO tegemoet aan de wens van veel kijkers die 23.00 uur te laat vinden. Ook Eva Jinek zelf is er voorstander van wat vroeger te beginnen, zei ze onlangs in een interview. Zij begint in januari met een nieuwe reeks. Pauw begint 30 september en is nog drie maanden lang om 23.00 uur te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!