Beeld © ANP

Duncan dolblij met uitverkoren Rotterdam

30 augustus 2019 13:01

Duncan Laurence (25) vindt het "heel tof" dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar naar Rotterdam komt. "Yes! Yes, dat vind ik echt héél erg leuk. Ja, ik ben echt een beetje trots, heel tof", zegt de Arcade-zanger, die is opgegroeid in Hellevoetsluis, onder de rook van Rotterdam.

"Ik ben echt een beetje trots, heel tof"

"Van harte gefeliciteerd Rotterdam. Super verdiend, we gaan er een feestje van maken", vervolgt Duncan in de video die AVROTROS, die het Eurovisiesongfestival samen met de NPO en NOS organiseert, vrijdag plaatste op YouTube.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Teleurgestelde André Rieu feliciteert Rotterdam

Duncan had vooraf niet onder stoelen of banken gestoken dat in de strijd tussen Maastricht en Rotterdam zijn voorkeur uitging naar de havenstad vlakbij 'zijn' Hellevoetsluis. Nederland mag het songfestival van volgend jaar organiseren omdat Duncan de editie van dit jaar in Israël won.

Rotterdam zelf is verheugd met de komst van het Eurovisiesongfestival. Volgens cultuurwethouder Said Kasmi was het tot het laatste moment spannend. "Maar dit is fantastisch nieuws voor Rotterdam", zegt hij in een eerste reactie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bekend Nederland blij met Rotterdam

"Met ons bid hebben we de organisatie ervan overtuigd dat Rotterdam dit kan én er klaar voor is. Graag laten we alle songfestivalfans Rotterdam zien: divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy als prachtige eventlocatie", aldus Said Kasmi.

De stad gaat de komende maanden keihard aan de slag om er een geweldig songfestival van te maken. "Een feest van iedereen, voor iedereen. Waarbij Nederland het gastland is en Rotterdam het podium."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!