Vrijspraak voor verliefde stalker van presentatrice Astro TV

03 september 2019 14:40

Een 30-jarige man uit 's-Gravenzande is vrijgesproken van stalking van een presentatrice van Astro TV. De rechtbank Den Haag vindt de hoeveelheid en frequentie van de contacten onvoldoende om te kunnen spreken van stelselmatige stalking.

De verdachte was verliefd op de vrouw. Hij belde haar om ingesproken bandjes te beluisteren en stuurde haar meer dan 150 mails. Ook zocht hij haar op in Enschede. De man kreeg vorig jaar augustus een brief van de politie waarin stond dat hij geen contact met de presentatrice mocht opnemen. Toch stuurde hij haar daarna nog negentien reacties via haar website. Deze berichten waren niet beledigend of bedreigend van aard, aldus het vonnis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Presentatrice Astro TV wil contactverbod voor stalker

De rechtbank vindt het een belangrijk gegeven dat de vrouw via een formulier op haar site zelf mensen uitnodigt om te reageren. Ook zijn de berichten op haar zakelijke website gekomen en onderschept door de webbeheerder. De vrouw had al eerder een kort geding tegen de man aangespannen om hem te laten stoppen.

De man is wel veroordeeld tot één maand cel voor het mishandelen van zijn vader en vernieling van twee beelden. Hij had ruzie met zijn vader over de verliefdheid op de presentatrice.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rambam infiltreert bij Astro TV

De officier van justitie had in totaal bijna drie maanden celstraf en een taakstraf van 200 uur geëist.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!