Beeld © ANP

Uitnodiging Sterren op het doek verbaasde Caroline de Bruijn

01 oktober 2019 22:05

GTST-actrice Caroline de Bruijn was verbaasd dat ze werd uitgenodigd om mee te doen aan Sterren op het doek. "Mijn eerste reactie was ‘really?: Ik ben het zo niet gewend dat ik voor een programma als dit uitgenodigd zou worden. Het verbaast me, ja echt serieus", zei de actrice tegen de nieuwe presentator Özkan Akyol.

"Ik vind het gênant"

Caroline moest wel een drempel over om te durven poseren voor kunstenaars. "Camera’s ben ik wel gewend, maar als actrice en niet als mezelf. Dus waarom doe ik dit? Ik vind het heel moeilijk naar mezelf te kijken. Ik vind het een hele uitdaging."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline de Bruijn doet mee met Sterren op het doek

Ook scènes van Goede tijden, slechte tijden kijkt Caroline niet graag terug. "Ik vind het gênant. Ik kijk nooit terug. Mogelijk komt dat omdat ik al te vaak in de spiegel heb gekeken, bijvoorbeeld in de visagie. Toch was dat voor mij reden om te besluiten ‘ik ga dit gewoon doen’. Mezelf dwingen te kijken hoe anderen mij zien. Dat vind ik wel leuk."

Sinds 1992 speelt Caroline de rol van het soappersonage Janine Elschot. De soap Goede tijden, slechte tijden omschrijft ze als ‘’een ankerpunt voor veel mensen in hun dag." Als anderen daar badinerend en met dedain over spreken, vindt ze dat ongepast. "Het geeft een bepaald oordeel over mensen die dat wel dagelijks willen meemaken. Dat doet me wel pijn, dat is niet verdiend."

Ze hoopt dat de elite GTST nog eens gaat waarderen, net zoals ze in haar ogen hebben gedaan bij André van Duin en André Hazes. "Eerst was André Hazes een volkszanger. Ineens ging de elite hem omarmen. Toen kon het allemaal niet meer stuk. Wie weet dat dit lot Goede tijden ook nog eens treft."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline de Bruijn peinst niet over vertrek uit GTST

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!