'Extra politie bij Amerikaanse bioscopen voor Joker'

02 oktober 2019 15:23

Bezoekers die in New York en Los Angeles naar de veelbesproken nieuwe film Joker gaan, kunnen rekenen op patrouillerende agenten. Ingewijden vertellen aan TMZ dat er veel politie bij meerdere bioscopen te vinden is. Dit vanwege de schutter die in 2012 verkleed als het strip-personage twaalf mensen doodschoot in Colorado.

Wel benadrukken de politiebronnen dat er geen concrete dreiging is, maar dat het een voorzorgsmaatregel is. In New York zullen agenten staan bij alle zalen en in Los Angeles wordt extra politie ingezet, maar wordt nog gekeken om hoeveel beveiliging het precies gaat. Eerder kondigde een Amerikaanse bioscoopketen al aan maskers tijdens Joker te verbieden.

In 2012 schoot een gewapende man tijdens een vertoning van de film The Dark Knight Rises, de laatste film uit de Batman-trilogie van Christopher Nolan, twaalf mensen dood. Toen bekend werd dat Joker, waarin Joaquin Phoenix in de huid kruipt van het Batman-personage, uit zou komen lieten nabestaanden weten bezorgd en boos te zijn dat de studio een nieuwe film over het personage heeft gemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!