Beeld © ANP

André van Duin brengt De Dik Voormekaar Show terug

06 november 2019 23:15

André van Duin (72) en Ferry de Groot (71) komen in 2020 met een nieuwe reeks Dikvoormekaar-podcasts. Dat heeft André woensdagavond gemeld in het programma Beau. Het duo lanceerde dit najaar voor het eerst een reeks podcasts van het iconische programma.

In De Dik Voormekaar Show verzorgden de twee in de jaren zeventig en tachtig bizarre sketches en liedjes. Zij deden dit als de iconische typetjes Dik Voormekaar en Meneer de Groot.

Het programma begon in 1973 op Radio Noordzee, maar brak pas echt door op Hilversum 3 bij de NCRV. Halverwege de jaren tachtig stopte het duo met het programma, dat in 2000 korte tijd terugkeerde bij de TROS.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Botkanker ontdekt bij echtgenoot André van Duin

De beroemde show is door de luisteraars van NPO Radio 1 en NPO Radio 5 uitgeroepen tot het beste wat de afgelopen 100 jaar op de radio te horen is geweest. De NPO liet deze zogenoemde "Onvergetelijke Luisterlijst" samenstellen naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de radio. Op 6 november 1919 vond in Den Haag de allereerste radio-uitzending ooit plaats.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin gaat Martine Bijl missen als vriendin

De NPO wil niet zeggen hoeveel stemmen er exact zijn uitgebracht en hoe representatief de verkiezing dus is. Luisteraars konden vanaf 4 oktober stemmen op spraakmakende fragmenten, markante radiomakers en legendarische programmatitels.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!