Beeld © ANP

Richard Groenendijk ESF-vrijwilliger: 'Al bak ik patat'

02 december 2019 14:00

Vrijwilligers voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam kunnen zich officieel aanmelden. Richard Groenendijk gaf maandag het startsein en schreef zich als eerste vrijwilliger in via de website van vrijwilligersplatform EventMakers.

"Van kinds af aan ben ik al fan van het songfestival"

"Van kinds af aan ben ik al fan van het songfestival", aldus de Rotterdamse cabaretier. "Ik heb altijd gezegd dat als het songfestival in Nederland georganiseerd zou worden, ik er deel van uit wil maken. Al moet ik patat bakken, dan vind ik het nog goed." Ook Groenendijks echtgenoot Marko Senda heeft zich opgegeven. "Ik kom uit Bosnië, daar is het songfestival echt groot. Als delegation host wil ik graag landen uit voormalig Joegoslavië begeleiden."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Dit is het decor van het songfestival in 2020

Rotterdam is op zoek naar 650 vrijwilligers om alles rond het internationale liedjesfestijn in mei in goede banen te leiden. Deze worden in shifts ingezet in onder meer de horeca, in de stad of in Rotterdam Ahoy. "We willen mensen graag gastvrij ontvangen. Je bent toch een beetje het visitekaartje van Nederland naar Europa", aldus Jolanda Jansen, directeur Ahoy.

Vrijwilligers krijgen eten en drinken en er wordt met het stadsbestuur nog overlegd of zij in Rotterdam gratis met het ov kunnen reizen. Ook kunnen ze trainingen en inspiratiesessies volgen. Vrijwilliger Peter heeft al 2,5 week vrij genomen in mei. "Je moet wel een beetje gek zijn. Maar je hebt zelf altijd de keuze. Die hele discussie in de media over dat vrijwilligers worden uitgebuit vind ik dus onnodig."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Songfestivalpodium geïnspireerd op Nederlandse landschap

Nog voor de inschrijving startte, hebben al ruim tweehonderd mensen zich bij de gemeente en de publieke omroep gemeld. Het werven gaat door totdat de duizend aanmeldingen zijn bereikt, daarna wordt op basis van kennismakingsgesprekken een selectie gemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!