450 mensen hebben zich al aangemeld voor ESF-vrijwilliger

02 december 2019 17:00

Rotterdam heeft in nog geen dag al 450 aanmeldingen binnen van mensen die vrijwilliger willen zijn bij het Eurovisiesongfestival dat in mei in de havenstad wordt georganiseerd. Dat meldt een woordvoerder maandag aan BuzzE.

"Al moet ik patat bakken, dan vind ik het nog goed"

De stad heeft naar eigen zeggen 650 vrijwilligers nodig om alles rond het internationale liedjesfestijn in goede banen te leiden. Maandag werd een campagne gelanceerd om vrijwilligers te werven. Richard Groenendijk was de eerste die zich aanmeldde. "Van kinds af aan ben ik al fan van het songfestival", zei de Rotterdamse cabaretier. "Ik heb altijd gezegd dat als het songfestival in Nederland georganiseerd zou worden, ik er deel van uit wil maken. Al moet ik patat bakken, dan vind ik het nog goed."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Dit is het decor van het songfestival in 2020

Nog voor de inschrijving startte, hadden al ruim tweehonderd mensen zich bij de gemeente gemeld. Het werven gaat door totdat de duizend aanmeldingen zijn bereikt. Daarna wordt op basis van kennismakingsgesprekken een selectie gemaakt. Ook de publieke omroep is op zoek naar vrijwilligers.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!