NPO en Rotterdam blij met rijksbijdrage voor songfestival

04 december 2019 13:41

De NPO en Rotterdam hebben verheugd gereageerd op het nieuws dat het kabinet met de gewenste 12,4 miljoen euro voor het Eurovisiesongfestival over de brug komt. Alle kosten voor het evenement zijn nu gedekt.

"Fijn om te horen dat de aanvraag van de NPO is gehonoreerd", laat een woordvoerder van de gemeente Rotterdam weten. De gaststad richt het vizier nu volop op de organisatie van het songfestival. "Nu alle kosten zijn gedekt kunnen we ons voorbereiden om volgend jaar fantastische shows neer te gaan zetten."

NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman: "Ik ben er ontzettend blij mee dat de overheid bereid is om financieel bij te dragen aan dit unieke, grootse internationale tv-evenement", reageert ze. "Het Eurovisiesongfestival is een van de meest verbindende Europese tradities waar ieder jaar miljoenen mensen naar uitkijken. Het evenement in Rotterdam, dat twee weken duurt, en de drie hoogstaande tv-producties zullen hoe dan ook een positieve impuls zijn voor de hele Nederlandse culturele, creatieve en innovatieve industrie."

Rotterdam telt zelf 15,5 miljoen euro neer voor de organisatie van het muziekfestijn. Ruim 9,6 miljoen euro komt voor rekening van de European Broadcasting Union. De NPO legt 2,5 miljoen in en AVROTROS 2 miljoen. Het songfestival vindt plaats van 12 tot 16 mei in Rotterdam Ahoy.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!