Richard Gere: iedereen hield van Garry

20 juli 2016 09:19

Filmmaker Garry Marshall was volgens Richard Gere ‘een fijne, fatsoenlijke man, echtgenoot en vader’. “Iedereen hield van Garry.” De regisseur van onder meer Pretty Woman, waarin Gere een hoofdrol speelde, overleed dinsdagmiddag op 81-jarige leeftijd.

Gere noemt Marshall een van de echt belangrijke mensen in zijn leven en voelt zich gezegend dat hij de regisseur heeft leren kennen. “Hij was niet alleen de drijvende kracht achter Pretty Woman, hij was ook een stabiele stuurman op een schip dat makkelijk had kunnen kapseizen”, liet de acteur weten aan Variety. Volgens Gere had Marshall een hart van het zuiverste goud en een ziel vol kattenkwaad. “Hij was Gary.”

Ook andere acteurs die met Marshall werkten, reageerden op zijn dood. Zo bedankte Henry Winkler de regisseur voor zijn carrière. Winkler vertolkte Arthur ‘Fonzie’ Fonzarelli in Happy Days, de tv-serie van Marshalls hand. “Grappiger dan de meesten, wijs en de definitie van een vriend”, twitterde de acteur.

Ashton Kutcher, die in Marshalls films Valentine’s Day en New Year’s Eve speelde, zei een vriend en mentor te hebben verloren. “Een prachtige man en een geweldige verhalenverteller is ons vandaag ontvallen.” Ook Lea Michele rouwt om de regisseur. “Je zal worden gemist.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!