Beeld © AVROTROS

Jaap Jongbloed reageert op vete met Rossana Kluivert

08 december 2019 15:52

Opgelicht?!-presentator Jaap Jongbloed heeft voor het eerst gereageerd op de ophef rondom zijn uitzending over het Dog Rescue Center van Rossana Kluivert. Tegenover RTL Boulevard zegt hij dat het niet de eerste keer is dat degene die centraal staat in het programma niet tevreden is.

"Ik ga er verder niets over zeggen"

"We hebben vaker dat we dingen aan de kaak stellen waarover ophef over is", reageert Jaap. "Degene die dan het onderwerp is, is er wel vaker niet blij mee. Dus dat komt vaker voor." De presentator stelde in zijn programma Opgelicht?! allerlei vraagtekens bij de acties van Rossana's stichting Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao. Rossana en haar advocaten bestrijden met duidelijke taal de conclusies van het AVROTROS-programma. Volgens de vrouw van Patrick Kluivert is alles wat haar stichting doet te verantwoorden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen rectificatie van Opgelicht?!-uitzending Rossana

Opvallend is dat Jaap niet inhoudelijk wil reageren op de uitzending. "Ik ga er verder niets over zeggen", stelt hij na vragen van de RTL Boulevard-verslaggever. De 64-jarige presentator geeft aan dat hij geen contact met Rossana heeft gehad naar aanleiding van de omstreden uitzending.

Peter R. de Vries, mede-eigenaar van het advocatenkantoor dat Rossana bijstaat, en John van den Heuvel staan achter Rossana. Ze hebben kritiek op de journalistieke werkwijze van het programma. Bekijk hier de reactie van de misdaadverslaggevers en Rossana's zoon Nino Wilkes:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!