Simon Cowell huurt advocaat in om onderzoek America's Got Talent

08 december 2019 17:04

Simon Cowell bereidt zich alvast voor op het onderzoek naar 'zijn' talentenjacht America's Got Talent. Het jurylid en uitvoerend producent heeft een advocaat in handen genomen nu tv-zender NBC de situatie achter de schermen onderzoekt na het ontslag van jurylid Gabrielle Union. Dat meldt Variety.

"Ik deelde transparant mijn verlangen en hoop op verandering"

NBC kondigde vorige week aan uitgebreid te kijken naar hoe het er bij de talentenjacht aan toe gaat na een gesprek met Gabrielle, die werd ontslagen kort nadat ze aan de bel had getrokken over meerdere racistische en vrouwonvriendelijke incidenten. Cowell was zelf niet bij dit gesprek aanwezig, maar zal wel zijn volledige medewerking verlenen. Zijn nieuwe advocaat voorziet hem hierin van juridisch advies.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Kijkers raken niet uitgesproken over ‘enge’ Simon Cowell

Gabrielle kreeg vorige maand te horen dat haar contract niet werd verlengd. Bronnen van de zender vertelden daarna dat ze verschillende keren aan de bel had getrokken over incidenten die zij als racistisch ervoer. Dat ging onder meer over een grap van gastjurylid Jay Leno over Koreanen die hond zouden eten, maar ook over een deelnemer die zich tijdens zijn act steeds omtoverde tot een andere zangeres en bij het imiteren van Beyoncé zijn handen donker had gemaakt. Ook zou de actrice een aantal keer commentaar hebben gekregen op haar kapsel; de kapsels zouden "te zwart" zijn bevonden.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Simon Cowell verstoort auditie van 12-jarige

Het nieuws hield de gemoederen flink bezig en ook sterren als Will Smith, Ellen Pompeo en Ariana Grande spraken schande op social media. NBC reageerde aanvankelijk niet en sprak woensdag met Gabrielle. De actrice twitterde achteraf dat het gesprek van vijf uur erg productief was. "Ik mocht wederom de ongefilterde waarheid vertellen. Ik deelde transparant mijn verlangen en hoop op verandering."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!