Ook Megyn Kelly beschuldigt Fox-baas

19 juli 2016 20:13

Na presentatrice Gretchen Carlson beschuldigt nu ook haar collega Megyn Kelly de hoogste baas van hun werkgever Fox News van seksuele intimidatie. Kelly zou in een onderzoek naar de ongewenste intimiteiten van de Fox News-topman Roger Ailes tegen advocaten hebben verklaard dat ook zij ten prooi viel aan seksueel getinte opmerkingen en avances.

New York Magazine sprak een bron dichtbij het onderzoek naar de aantijgingen tegen Ailes. Daaruit zou blijken dat Kelly zo'n tien jaar geleden als jonge correspondent van Fox slachtoffer werd van seksuele intimidatie door de topman.

Gretchen Carlson diende begin deze maand een officiële aanklacht in tegen Ailes. Hij zou haar de deur hebben uitgewerkt omdat ze geen seksuele relatie met hem wilde aangaan. Ze omschrijft de 76-jarige Ailes als een man die aan de lopende band seksuele intimidaties pleegt. Na de aantijgingen spraken veel vrouwelijke medewerkers hun steun uit voor de Fox-topman, Kelly was opvallende afwezige in de stroom aan steunbetuigingen.

Ailes is een van de belangrijkste mensen in de Amerikaanse televisiewereld en een prominent figuur binnen de Republikeinse Partij. Hij wees de beschuldigingen van de hand en repte van laster en belediging.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!