Een hoop animo in Rotterdam voor gratis songfestivalkaartjes

11 december 2019 19:46

Bij de gemeente Rotterdam zijn al honderden aanmeldingen binnen van mensen die naar het Eurovisiesongfestival willen maar daar niet het geld voor hebben. De stad geeft in totaal 8.500 kaarten weg aan 4.250 Rotterdammers die weinig te besteden hebben. Woensdag, op de eerste dag van de inschrijving voor de gratis tickets, hebben zich al 415 mensen gemeld.

"De hele dag loopt het gestaag door"

Volgens een woordvoerder van de gemeente waren de eerste vijftig aanmeldingen om 07.30 uur al binnen. "De hele dag loopt het gestaag door", laat ze weten.

Rotterdammers met een laag inkomen kunnen zich nog tot 7 januari melden op de website van de gemeente. Daarop staan ook de spelregels. Als zich meer dan 4250 mensen melden, wordt er geloot. De winnaars worden uiterlijk 1 maart op de hoogte gebracht.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Songfestivalorganisatie vraagt om Nederlandse hobby's

Donderdag gaan de eerste reguliere songfestivaltickets in de verkoop. Om precies 12.00 uur kunnen fans proberen een kaartje te kopen voor de halve finales, finale én voor de zes generale repetities. De prijzen voor de verschillende shows variëren van 18,50 tot bijna 250 euro. Voor de mensen die donderdag misgrijpen, volgt in januari een tweede ronde en medio maart gaan de laatste tickets in de verkoop.

In totaal kunnen er zo’n 65.000 mensen bij de negen verschillende shows in de Rotterdamse Ahoy zijn. Twee derde van de plaatsen komt beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!