Minister wil antwoorden over College Tour-geld Van Nieuwkerk

13 december 2019 09:01

Mediaminister Arie Slob wil opheldering van de omroepen BNNVARA en NTR over de tv-interviewshow College Tour. Door een speciale constructie kan presentator Matthijs van Nieuwkerk meer verdienen dat het toegestane maximum voor de publieke omroep (maximaal 181.000 euro).

De kosten van het programma stegen door deze constructie met 42,7 procent, meldt De Telegraaf. Minister Slob benadrukt dat de financiële waakhond Algemene Rekenkamer een ander beeld schetst dan de omroepen zelf.

Van Nieuwkerk wilde alleen presentator zijn als productiebedrijf Medialane het programma mocht maken. Die onderneming betaalt hem niet als presentator en zo kan hij dus meer verdienen dan een minister, melden media.

De DWDD-presentator heeft laten doorschemeren te overwegen in 2020 afscheid te nemen van de NPO. Hij mag bij een verlenging van zijn contract niet langer de bijna 4 ton krijgen die hij de afgelopen jaren verdiende. De BNNVARA-coryfee stelde onlangs in een interview het "de normaalste zaak van de wereld" te vinden dat hij zoveel verdient.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!