Advocaat Kevin Spacey ontkent schikking met masseur

01 januari 2020 12:53

Kevin Spacey heeft de nabestaanden van een van zijn beschuldigers niet betaald om van een rechtszaak af te komen. Dat zegt een advocaat van de gevallen acteur tegen The Los Angeles Times, nadat bekend werd dat de civiele zaak die een inmiddels overleden masseur tegen Spacey aanspande van de baan is.

"In tegenstelling tot wat in sommige nieuwsberichten wordt beweerd, betaalde meneer Spacey geen geld om de rechtszaak te 'schikken'", liet advocate Jennifer L. Keller weten aan de krant. Volgens haar besloten de nabestaanden de civiele zaak te schrappen. De strafrechtelijke procedure werd in oktober al gestaakt nadat het vermeende slachtoffer, een masseur die zei in 2016 slachtoffer te zijn geworden van Spacey, plotseling overleed. De openbaar aanklager concludeerde destijds dat "de beschuldigingen van seksueel misbruik niet bewezen kunnen worden zonder medewerking van het slachtoffer".

"In tegenstelling tot wat in sommige nieuwsberichten wordt beweerd"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey kruipt opnieuw in de huid van Frank Underwood

Spacey zelf heeft het voorval altijd ontkend. De 60-jarige acteur werd in oktober 2017 voor het eerst beschuldigd van seksueel wangedrag door acteur Anthony Rapp. Daarna volgden nog veel meer verhalen over grensoverschrijdend gedrag van Spacey. Afgelopen zomer werden civiele en strafrechtelijke zaken in de Amerikaanse staat Massachusetts geseponeerd. In Londen, waar Spacey jarenlang werkte als artistiek directeur van het Old Vic theater, lopen nog verschillende onderzoeken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey weer aan het 'werk' na misbruikzaak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!