Beeld © Getty Images

Ook Golden Globe voor Renée Zellweger en Joaquin Phoenix

6 januari 2020 05:14

Renée Zellweger (50) en Awkwafina (31) hebben de belangrijkste prijzen voor filmactrices gewonnen bij de Golden Globes. Taron Egerton en Joaquin Phoenix zijn tijdens de uitreiking uitgeroepen tot de winnaars in de categorie beste acteur.

Renée Zellweger won voor haar vertolking van Judy Garland in de biopic Judy. Ze versloeg daarmee Cynthia Erivo (Harriet), Scarlett Johansson (Marriage Story), Saoirse Ronan (Little Women) en Charlize Theron (Bombshell).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix grijpt mis tijdens Golden Globes

Awkwafina won de Globe voor haar eerste hoofdrol in The Farewell. De film gaat over een Chinese familie die afscheid neemt van de oma, die zelf niet weet dat ze terminaal ziek is. De actrice, die eigenlijk Nora Lum heet, noemde het geweldig dat ze voor het eerste keer bij de Golden Globes was en nog een award won ook. Ze grapte over het beeldje: "Als het ooit bergafwaarts gaat met mijn carrière, dan kan ik deze nog verkopen."

In haar categorie waren ook Ana de Armas (Knives Out), Cate Blanchett (Where'd You Go, Bernadette), Beanie Feldstein (Booksmart), Emma Thompson (Late Night) genomineerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Russell Crowe maakt statement Australië tijdens Golden Globes

De Joker-acteur bedankte in zijn speech regisseur Todd Phillips voor zijn geduld, omdat de acteur naar eigen zeggen ontzettend vervelend kan zijn op de set. Hij prees Golden Globes-organisatie HFPA voor het serveren van een veganistisch menu en riep het publiek in de zaal op niet overal in een privévliegtuig heen te vliegen.

Niet alle woorden van de 45-jarige waren te horen voor de televisiekijker, omdat het geluid door zijn taalgebruik meerdere keren werd weggedraaid. Zo zei hij onder meer tegen zijn medegenomineerden dat ze allemaal wisten dat de awards geen "fuck" voorstelden en vooral werden gebruikt om films en series mee te verkopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Joker-sequel toch niet in de maak '

Taron Egerton bedankte in zijn speech Elton John voor zijn steun en zijn muziek en verklaarde dat hij de rest van zijn leven trots zal blijven op Rocketman. "Ik heb van elke seconde genoten."

Hij versloeg in zijn categorie Roman Griffin Davis (Jojo Rabbit), Leonardo DiCaprio (Once Upon a Time...in Hollywood), Eddie Murphy (Dolemite Is My Name) en Daniel Craig (Knives Out)

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Olivia Colman bekroond met Globe voor The Crown

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!