Beeld © ANP

Groningen bereidt zich voor op Eurosonic Noorderslag

15 januari 2020 04:30

De Europese popmuziek staat de komende dagen weer centraal tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS). Het showcase- en conferentiefestival in Groningen telt zo'n 350 optredens van voornamelijk opkomend talent. De organisatie verwacht dat er rond de 40.000 bezoekers en zo'n 4000 professionals uit de Europese muziekscene naar het evenement komen.

ESNS begint woensdag en duurt tot en met zaterdag. Het festival is opgesplitst in twee delen: de eerste drie dagen is Eurosonic met een conferentie overdag en optredens van artiesten uit binnen- en buitenland in de avond. Op zaterdag draait het om Nederlandse muziek op Noorderslag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence een van de 83 namen op Eurosonic

Op Eurosonic treden onder anderen Thomas Azier, Duncan Laurence, Indian Askin, Eefje de Visser, Davina Michelle, Naaz en Zwangere Guy op. Tijdens Noorderslag zijn acts te zien als Roxeanne Hazes, Gotu Jim, Snelle, Pip Blom, Merol en Broederliefde.

Het festival focust zich iedere editie op een Europees land en dit jaar is dat Zwitserland. Tijdens het evenement worden ook diverse prijzen uitgereikt, zoals de Popprijs op Noorderslag.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!