Basketballegende Kobe Bryant (41) omgekomen bij helikoptercrash

26 januari 2020 21:03

De Amerikaanse oud-basketballer Kobe Bryant (41) is omgekomen bij een helikoptercrash. Bryant zat samen met vier anderen in de helikopter toen die neerstortte in Calabasas. Alle inzittenden kwamen om.

Het gemeentebestuur van Calabasas heeft bevestigd dat Bryant een van de slachtoffers is. De topsporter speelde zijn hele carrière voor de Los Angeles Lakers in de NBA. Met dat team won hij vijf keer het kampioenschap. 

Pensioen

Bryant ging in 2016 met pensioen. Hij wordt beschouwd als een van de beste basketballers aller tijden. Op de topscorerslijst aller tijden van de NBA staat hij op nummer 4, met 33.643 punten.

Na zijn basketbalcarrière richtte Kobe zich op andere zaken. Zo won hij in 2018 onder meer een Oscar en een Emmy voor zijn korte tekenfilm Dear Basketball, waarin hij aan de hand van een eigen brief vertelt over zijn liefde voor de sport die hij twintig jaar beoefende. Ook was hij meerdere keren te zien in de Nickelodeon-serie All That en schreef hij een boek waarin hij terugblikte op zijn basketbalcarrière.

Kobe laat zijn vrouw Vanessa en vier dochters achter.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!