Songfestivalbaas Jon Ola Sand: 'Tot nu toe heel tevreden'

28 januari 2020 19:29

De organisatie van het Eurovisiesongfestival is in goede handen bij gaststad Rotterdam, de omroepen AVROTROS, NOS en NPO en Rotterdam Ahoy. Dit zegt EBU-topman en songfestivalbaas Jon Ola Sand (58), die dinsdag in het Rotterdamse stadhuis toezicht hield op een correct verloop van de loting.

"De Hollanders zijn erg gestructureerd"

"Het gaat hier goed met de voorbereidingen. Wat ik zie is dat alles op zijn plaats valt. Ik volg de voorbereidingen al sinds mei vorig jaar en merk dat alles volgens het tijdschema verloopt. De Hollanders zijn erg gestructureerd. Er is een professioneel team aan het werk."

Sand prijst de professionaliteit van de Nederlandse tv-makers. "Er worden hier in Nederland erg goede tv-programma’s gemaakt. Er komen hier goede tv-formats vandaan. Dus ik heb het vertrouwen dat de organisatie in veilige handen is. Ik ben tot nu toe heel tevreden."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Chantal, Edsilia en Jan trots op songfestivaldebuut

"Er zijn nog heel veel details, er moet nog veel gebeuren. En we komen dichter bij het evenement. Maar ik maak me geen zorgen. Ik heb vertrouwen in het team, in de omroepen en in Rotterdam als gaststad."

Ondertussen geniet Jon Ola Sand van zijn verblijf in Rotterdam. "Ik ben hier nu een paar keer geweest. Ik vind dat er een goede vibe hangt. En ik hou van de mensen hier. Ik hou van de culturele diversiteit en de architectuur. De stad is divers, tolerant en heeft veel water. En omdat ik uit Oslo kom, hou ik wel van een havenstad als deze."

De komende 66e editie van het Eurovisiesongfestival wordt de laatste voor Jon Ola Sand die al tien jaar als executive supervisor bij het festival betrokken is. Voor zijn naderende afscheid was tijdens de tv-uitzending rondom de loting een compilatievideo gemaakt van zijn optredens. Hij is bij het grote publiek vooral bekend als de man die groen licht geeft voor het uitdelen van de punten en de jaarlijks terugkerende uitspraak ‘give it away’.

Of de video hem een beetje verlegen maakte? "Nee, het was leuk. Ik wist dat het zou komen en was erg sympathiek. Ja, zo kennen Europese tv-kijkers mij nu eenmaal. Zo zie je me ieder jaar en hopelijk ook zo in mei in Rotterdam."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jeangu Macrooy niet alleen in Songfestivalfinale te zien

Jon Ola Sand wordt opgevolgd door Martin Österdahl. De Zweedse televisieproducent was als uitvoerend producent betrokken bij de edities van 2013 en 2016.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!