Nieuwe kaarten songfestival alweer uitverkocht

30 januari 2020 13:01

Alle 15.000 kaarten van de negen verschillende shows van het Eurovisiesongfestival die vandaag om 12.00 uur in de verkoop gingen, zijn alweer uitverkocht. Volgens een woordvoerder van de NPO is alles probleemloos verlopen.

Om 12.00 uur vanmiddag stonden er 75.000 mensen in de virtuele wachtrij. Tachtig procent van die mensen ging voor de drie grote liveshows. Die waren binnen drie kwartier uitverkocht. Fans konden tickets kopen voor de halve finales op 12 en 14 mei, de grote finale op 16 mei en voor zes generale repetities.

Opvallend genoeg gingen de kaarten voor de tweede halve finale sneller de deur uit dan die voor de eerste. Vorige maand, tijdens de eerste ronde van de kaartverkoop, waren de grote shows binnen 20 minuten uitverkocht. Toen stonden er 80.000 mensen in de wacht.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jan Smit voelt zich toch nog niet goed genoeg om op te treden

In tegenstelling tot de vorige ronde, op 12 december, wisten kopers nu welke landen ze konden verwachten in de twee halve finales en bijbehorende repetities. Gelukkigen die tickets voor de eerste halve finale hebben bemachtigd, kunnen zich opmaken voor een relatief sterk deelnemersveld met klassiek goed presterende songfestivallanden als Zweden, Rusland, België, Noorwegen, Australië en Azerbeidzjan.

Op de tweede songfestivalavond is het de beurt aan onder meer Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland, Letland, Tsjechië en Finland. Nederland komt als gastland pas in de finale en de bijbehorende repetities in actie, al beklimt inzending Jeangu Macrooy ook al tijdens de generale repetitie van de eerste halve finale het podium.

Fans die vandaag opnieuw misgrepen hebben in maart nog een kans als de laatste tickets in de verkoop gaan. In totaal kunnen er zo’n 65.000 mensen naar de negen verschillende shows in Rotterdam Ahoy. Twee derde van de plaatsen komt beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors. De gemeente Rotterdam heeft zo'n zesduizend kaarten aan inwoners met een laag inkomen gegeven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Edsilia over loting songfestival: 'Het was superspannend'

Onze Aran was afgelopen dinsdag bij de loting en sprak daar met presentatietrio Edsilia, Chantal en Jan:

Aran over songfestivalloting: 'Chantal nam echt de leiding'

07:10

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!