Tsjechië stuurt multitalent naar Rotterdam

04 februari 2020 08:55

Benny Cristo (32) heeft maandag de Tsjechische nationale finale voor het Eurovisiesongfestival gewonnen. De zanger, die ook professioneel jiujitsuka is, mag op 14 mei in de tweede halve proberen om een plekje voor de finale te bemachtigen.

Cristo kreeg van het publiek twaalf punten en was daarmee de favoriet van de thuisstemmers. Ruim 35.000 mensen gaven hun voorkeur door tijdens de nationale finale. Een internationale jury beloonde de zanger en zijn liedje Kemama met 10 punten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eurovisiesongfestival nodigt alle oud-deelnemers uit voor finale

De 32-jarige Benny Cristo is al ruim tien jaar een bekend gezicht in de Tsjechische muziekscene. Hij scoorde er hits met onder meer 'Bomby' en 'Padam', die beide meer dan 24 miljoen views op YouTube hebben.

Met de toevoeging van Cristo aan het deelnemersveld van het Eurovisiesongfestival zijn tot nu toe twaalf acts bekend. Tot nu toe kozen acht landen voor een zanger, drie voor een zangeres en een land voor een groep. Het Eurovisiesongfestival vindt in mei plaats in Rotterdam.

Vorige week hadden Chantal, Jan en Edsilia de vuurdoop voor het songfestival. Aran Bade was erbij en sprak de drie presentatoren na afloop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse Stefania vertegenwoordigt Griekenland op Songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!