Met dit liedje gaat Israël naar Eurovisiesongfestival

03 maart 2020 22:53

Ook Israël heeft besloten met welk nummer het land meedoet aan het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. De eerder al gekozen zangeres Eden Alene hoopt de winst te behalen met het uptempo liedje Feker Libi, zo werd dinsdagavond bekend tijdens de nationale finale The Next Song For Eurovision.

De 19-jarige Eden zong vier liedjes in de tv-show waarna de kijkers en een jury hun favoriet mochten kiezen. Feker Libi, waarop ze ook in het Engels zingt, kreeg de meeste stemmen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Jeangu Macrooy onthult songfestivallied vanavond

De zangeres moet in de eerste halve finale op 12 mei nog wel een plekje weten te bemachtigen voor de grote finale op 16 mei. Vorig jaar was Israël dankzij de winst van Netta in 2018 automatisch geplaatst voor de finale. Het liedjesspektakel streek neer in Tel Aviv, waar Duncan Laurence met de felbegeerde bokaal naar huis ging.

Bijna alle 41 landen hebben inmiddels in ieder geval bekendgemaakt welke act gaat meedoen. Volgende week maandag moeten alle deelnemers én hun liedje rond zijn.

Voor Nederland is het al weken duidelijk dat Jeangu Macrooy meedoet. De zanger laat woensdagavond in De Wereld Draait Door eindelijk weten met welk nummer hij in mei in Ahoy staat.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Deze punkpop-raveband is de Russische songfestival-inzending

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!