Van onze partner vinted Beeld © Getty Images

Clean out your closet month

05 maart 2020 16:44

Het voorjaar komt er éindelijk aan, dus tijd voor een grote schoonmaak. Hét moment om ook die bomvolle kledingkast eens aan te pakken. Wat kan weg en welke kledingstukken kunnen nog een ronde mee? RTL Boulevard gaat je helpen en daarom staat de maand maart speciaal in het teken van Clean out your closet. Maak alvast een begin met deze 5 tips.

1. Haal echt álles uit je kast

Alles, alles, maar werkelijk alles moet uit de kast. Van die versleten onderbroek tot die tien bijna hetzelfde, maar toch net wat andere, zwarte hemdjes. Leg alles netjes en verspreid neer, zodat je goed overzicht hebt. Pas als je het ziet, kun je keuzes maken. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

'De prinsessen zijn echt fashion meisjes'

2. Maak keuzes 

Dat ene shirt met dat gekke paarse logo dat je nooit aanhebt of dat prachtige rode jurkje dat er al drie jaar hangt, maar dat je nooit draagt omdat je eigenlijk altijd voor een broek kiest. Weg ermee. Nu hangt al die kleding er maar en zorgt het daarbij voor minder overzicht. Kun je echt zelf niet beslissen over wat te houden? Hanteer dan deze regel: iets een jaar niet gedragen? Ruim het op in een doos, verstop deze in de schuur en als je er dan nóg een jaar niet naar omkijkt… 

3. Hang op kleur 

Het is even een klusje, maar het levert je heel veel geluk op. Hang al je kleding op kleur. Ten eerste een enorme tijdsbesparing - want je hoeft minder te zoeken - en ten tweede kun je veel makkelijker combinaties te maken. Wil je gaan voor wit op je zwarte jeans? Even naar sectie wit in je kast en hoppa, je outfit is rond. 

Miniatuurvoorbeeld

Nog meer:

Fashion-nachtmerrie: Coronavirus zet modemarkt op zijn kop

4. Special place

Er zijn altijd wel van die jasjes en hakken die je zelden aan hebt, maar waar je onmogelijk afscheid van kunt nemen. Maak daarom een rekje voor deze ‘speciale’ items. Door ze beter in het zicht te hebben, kies je er misschien toch wat vaker voor. Daarbij verdienen mooie dingen ook een speciale plek.  

5. Verkopen die handel

Heb je de grote schifting erop zitten en weet je wat er weg kan, dan is het uiteraard slim om die spullen te verkopen. Waarom weggooien als je er iemand anders blij mee kunt maken? Ben jij klaar om je kast op te ruimen? Kijk dan snel op www.vinted.nl.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!