Beeld © ANP

Dit is de Zweedse act voor het Eurovisiesongfestival

07 maart 2020 22:27

Zweden stuurt het trio The Mamas in mei naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. De drie zangeressen wonnen zaterdagavond de finale van het befaamde Melodifestivalen, de Zweedse nationale finale. Het spektakel werd live uitgezonden op de Zweedse nationale tv.

Twaalf kandidaten streden om een ticket voor het songfestival in Rotterdam. Onder hen waren meerdere oud-songfestivalkandidaten zoals Robin Bengtsson, Anna Bergendahl en Victor Crone. Zweden is een van de succesvolste landen in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival.

De uitslag kwam tot stand door zowel televoting als acht internationale jury's, waaronder een Nederlandse jury. Daarin zat Cornald Maas. Getty Kaspers, die in 1975 het Eurovisiesongfestival won met 'Teach-In', maakte de Nederlandse punten bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Op 26 maart gaan de laatste songfestivalkaarten in de verkoop

The Mamas gooiden met hun liedje 'Move' bij zowel de jury als de kijkers hoge ogen. Ondanks dat werd het een spannende aangelegenheid. Het vrouwelijke trio had uiteindelijk slechts een punt voorsprong op Dotter, de nummer twee.

Zweden staat op dinsdag 12 mei in de tweede halve finale in Rotterdam Ahoy. The Mamas, bestaande uit Dinah Yonas Manna, Loulou Lamotte en Ashley Haynes, verzorgden vorig jaar de backing vocals bij 'Too Late For Love' van John Lundvik.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!