Beeld © ANP

Songfestivallanden moeten voor 2021 nieuwe liedjes insturen

20 maart 2020 21:17

Deelnemers aan het Eurovisiesongfestival moeten voor de editie van volgend jaar nieuwe nummers insturen. Dat maakte de European Broadcasting Union (EBU) vrijdagavond bekend.

"De EBU weet heel goed hoeveel het Eurovisiesongfestival dit jaar gemist zal worden"

Het Eurovisiesongfestival wil dit jaar een alternatieve programmering organiseren zonder wedstrijdelement nu de komende editie in Rotterdam Ahoy is afgeblazen om het coronavirus. De intentie is om de liedjes en de artiesten die in mei mee zouden doen, te eren. Dat houdt in dat de landen voor de editie in 2021 nieuwe nummers moeten inzenden. Dat is conform de reglementen, die voorschrijven dat deelnemende liedjes pas na 1 september in het voorgaande jaar mogen zijn uitgebracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Rotterdamse hotels blokkeren mei 2021 al voor songfestival

"De EBU weet heel goed hoeveel het Eurovisiesongfestival dit jaar gemist zal worden", stelt de organisatie vast. Die vindt het nu meer dan ooit nodig om diversiteit door middel van muziek te vieren. "Als zodanig verkennen de EBU en haar leden momenteel een alternatieve programmering, zonder wedstrijd, om het publiek in heel Europa te verenigen en te vermaken in deze uitdagende tijden."

De organisatie heeft besloten dat de ingezonden nummers voor dit jaar niet in aanmerking komen voor deelname aan het festival in 2021. Landen zijn vrij om te beslissen of ze volgend jaar dezelfde artiest of een nieuwe naar het festival sturen. AVROTROS heeft al laten weten dat Jeangu Macrooy volgend jaar Nederland alsnog zal vertegenwoordigen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rotterdamse hotels blokkeren mei 2021 al voor songfestival

Waarom landen nieuw nummers aanleveren voor het songfestival

00:18

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!