Amerikaanse countryzanger Kenny Rogers overleden

21 maart 2020 08:40

De Amerikaanse countryzanger Kenny Rogers is op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn familie meldde dat hij omringd door familie thuis in Colbert, Georgia, is ingeslapen. Rogers geldt als een van de bestverkopende countryzangers ooit en heeft zo'n 100 miljoen platen verkocht.

Kenneth Ray Rogers werd wereldberoemd met countrymuziek. Zijn succesvolste hits zijn 'Ruby', 'Islands in the Stream' en 'The Gambler'. Hij heeft tal van prijzen gewonnen waaronder drie Grammy's.

Samenwerking met andere sterren

De zanger werd geboren in Texas en verhuisde in 1966 naar Los Angeles. Hij had eerst succes met rock- en pophits en ontwikkelde zich later tot acteur en countryzanger. Hij zong duetten met andere sterren als Dolly Parton en Sheena Easton, en schreef teksten samen met Lionel Richie. Rogers is vijf keer getrouwd geweest en heeft vijf kinderen.

Multitalent

Rogers is voornamelijk bekend om zijn countrymuziek, maar hij scoorde naar schatting 120 hits in allerlei muziekstijlen. Naast zanger was hij ook dichter, fotograaf, zakenman, en acteur. Zo speelde hij onder meer in de film 'Kenny Rogers as The Gambler' (1980), wat uitmondde in een hele reeks films.

Rogers heeft ook een fastfoodrestaurantketen opgezet met een voormalige topman van KFC, de Kenny Rogers Roasters.

De familie neemt volgens het blad Variety in zeer kleine kring afscheid van Rogers als gevolg van de vrees voor de verspreiding van het coronavirus. Later zal wel een grote herdenkingsbijeenkomst worden gehouden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!