Beeld © ANP

De Lama's zijn terug met nieuw dagelijks programma

21 maart 2020 12:56

Tijl Beckand (45), Ruben Nicolai (44) en Ruben van der Meer (49) zijn vanaf zaterdag dagelijks te zien met een nieuw satirisch programma. De drie mannen, bekend van 'de Lama's', presenteren vanaf dan elke middag 'Quarantaine TV' op social media.

"Het is verschrikkelijk wat er gebeurt, maar we moeten ook de humor blijven zoeken, want dat verbindt"

Het trio bedacht het format eerder deze week. "De televisie ligt op z’n gat, en vooral entertainment. Het is een programma dat we heel snel bedacht hebben. Veel en vaak gaat het nu op televisie over de coronacrisis. Dat is logisch, en dat moet ook want we moeten geïnformeerd worden. Het is verschrikkelijk wat er gebeurt, maar we moeten ook de humor blijven zoeken, want dat verbindt", legt Tijl uit aan het AD.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

5x de grappigste De Lama's-momenten van Ruben Nicolaï

Quarantaine TV behandelt diverse onderwerpen. "We hebben een item over zelfhypnose. Er schijnt een manier te zijn waarop je voetbalwedstrijden in gedachten kunt terugkijken zonder de einduitslag te weten. Hoe het precies werkt, weten we nog niet."

De mannen geven ook tips. "Ruben van der Meer vertelt hoe je je billen kunt afvegen zonder wc-papier. We gaan ook mensen bekendmaken die meer dan honderd wc-rollen hebben gehamsterd. En als mensen anderen ontdekt hebben met meer dan honderd rollen, mogen ze van ons schijten voor hun deur. Maar wel anderhalve meter afstand bewaren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai en Tijl Beckand nieuwe captains Wie ben ik?

Televisie heeft het moeilijk in de coronacrisis, maar volgens Tijl zijn er mogelijkheden. "De techniek is er. We moeten creatief zijn en met elkaar programma’s bedenken. Echt, ik denk echt dat dat mogelijk is."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!