Beeld © ANP

Madonna ontvangt felle kritiek na monoloog in bad over corona

23 maart 2020 02:24

De gedachten die Madonna (61) zondag deelde over het coronavirus vielen niet bij iedereen in goede aarde. De zangeres stelt in een video op Instagram onder meer dat het virus iedereen even hard treft.

"Wat er zo vreselijk aan is, is wat er zo goed aan is"

"Covid-19 kijkt niet naar hoe rijk je bent, hoe beroemd je bent, hoe grappig je bent, hoe slim je bent, waar je woont, hoe oud je bent en wat voor geweldige verhalen je kunt vertellen", aldus Madonna naakt vanuit haar badkuip. "Het stelt iedereen gelijk. Wat er zo vreselijk aan is, is wat er zo goed aan is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Madonna wéér niet op podium door blessure

De Queen of Pop probeert dat uit te leggen: "Wat er zo vreselijk aan is, is dat het ons allemaal gelijk maakt. En wat er zo mooi aan is, is dat het ons allemaal gelijk maakt." Ze vervolgt: "Zoals ik altijd zei aan het einde van Human Nature: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. En als het schip ten onder gaat, gaan we allemaal ten onder."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Madonna neemt afscheid van tournee: 'Bitterzoet'

Veel volgers vielen de zangeres aan op het idee dat corona mensen met veel geld even hard raakt, onder meer omdat armere mensen het zwaarder hebben met het feit dat ze niet kunnen werken. In de comments werd ook aangehaald dat rijke en beroemde mensen meer getest zouden worden op het virus dan anderen. Anderen vonden de hele video wat ongepast: "Had je dat niet kunnen vertellen met je kleren aan?", vraagt een van haar volgers. "Dit zijn serieuze tijden, daar hoort kleding bij."

Nadat Madonna de rest van haar Amerikaanse tour volledig moest cancelen, zijn ook haar Europese fans de sjaak. Vanwege aanhoudende blessure, blaast de Queen of Pop de een na de andere show af. Volgens William Rutten vraagt de zangeres te veel van haar lichaam:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Madonna zegt noodgedwongen nóg meer concert af

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!