'Festivals gaan deze zomer niet door'

26 maart 2020 08:34

De kans is heel klein dat er deze zomer al grote festivals als Rock Werchter en Tomorrowland kunnen plaatsvinden. Dat stelt Marc van Ranst, de meest gezaghebbende viroloog van België, in een interview met de VRT.

"Pas wanneer de piek van de coronacrisis is vastgesteld, kan er overwogen worden om de maatregelen gefaseerd terug te schroeven", legt Van Ranst uit. "Er gaan heel wat maatregelen afgebouwd kunnen worden wanneer we de piek van de epidemie hebben gezien. Dan kan je een deftige voorspelling doen. We gaan de maatregelen in schuifjes de-escaleren. Maar grote massamanifestaties gaan helemaal op het einde komen van de maatregelen die we gaan terugschroeven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zomerfestivals als Pinkpop nog niet in gevaar door corona

Hij ziet grote festivals als Rock Werchter of Tomorrowland pas weer in september of oktober doorgaan. "Wanneer je wilt spreken van een volledige normalisatie, dan denk ik dat we moeten wachten op het vaccin dat er gaat komen. Dat is minstens een jaar. Deze epidemie gaat voorbij, maar dan gaan we geheid een volgende golf krijgen en die moeten we ook overleven zonder een vaccin."

In Nederland zijn alle grote evenementen afgelast tot 1 juni. Organisatoren van grote festivals als Pinkpop, Lowlands en Down the Rabbit Hole zeiden eerder deze week ervan uit te gaan dat deze in principe doorgaan, als er geen nieuwe maatregelen worden aangekondigd.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Zo komt Miljuschka de corona-dagen door

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!