Beeld © ANP

Ralph Lauren doneert 10 miljoen dollar voor coronabestrijding

26 maart 2020 18:52

Ook Ralph Lauren (80) heeft een fikse donatie gedaan in de strijd tegen het coronavirus. De Amerikaanse modeontwerper heeft met zijn eigen organisatie 10 miljoen dollar geschonken aan verschillende goede doelen, kondigde het modelabel donderdag aan.

"In deze tijd van nood, is het onze missie geworden elkaar te steunen"

De donatie wordt verdeeld tussen onder meer een fonds van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en een organisatie die de noodhulpdiensten bijstaat. "Nu meer dan ooit, in deze tijd van nood, is het onze missie geworden elkaar te steunen", motiveert Ralph Lauren de bijdrage.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Albert ontkent dat hij prins Charles corona heeft gegeven

Het bedrijf steunt zijn eigen medewerkers ook met hulp bij medische zorg, ouderenzorg en kinderopvang. Ook onderzoekt Ralph Lauren de mogelijkheid om - net zoals andere modelabels doen - mondkapjes en doktersjassen te maken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kathy Griffin kampt met 'pijnlijke symptomen' coronavirus

Ralph Lauren is niet de enige uit de modewereld die een steentje bijdraagt in de coronacrisis. Ook Donatella Versace, Gucci en Giorgio Armani deden al een donatie.

Ook voor BN'ers met een eigen kledingzaak zijn het barre tijden. De klok tikt en dus is het tijd om creatief na te denken om zo hun hoofd boven water te kunnen houden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!