Golden Earring en Focus in Amerikaanse film

15 juni 2017 10:17

Twee Nederlandse nummers spelen een belangrijke rol in de nieuwe Amerikaanse misdaadfilm Baby Driver, die vanaf eind juni in de Nederlandse bioscopen draait. Radar Love van de Haagse formatie Golden Earring en Hocus Pocus van progrockband Focus worden gebruikt tijdens een van de achtervolgingen in de film.

Baby Driver vertelt over een getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto´s, die wordt ingehuurd door een bende bankovervallers. De hoofdrollen worden gespeeld door Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James en Jamie Foxx.

Muziek speelt in de film een heel belangrijke rol; regisseur Edgar Wright heeft het hele verhaal opgebouwd rond de nummers die te horen zijn. Andere grote namen op de soundtrack van Baby Driver zijn onder meer The Beach Boys, Beck, Barry White, Queen en Simon & Garfunkel.

Homer Simpson

Radar Love uit 1973 betekende de internationale doorbraak voor Golden Earring. Het nummer stond in Nederland wekenlang op de eerste plaats van de hitparade en bereikte in onder meer de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland topposities. Het lied werd honderden keren gecovered, onder meer door Homer Simpson.

Het nummer Hocus Pocus uit 1971 is de grootste hit van de Nederlandse band Focus. Het nummer werd geïmproviseerd tijdens een studiosessie van Jan Akkerman, Thijs van Leer en Pierre van der Linden. Het lied kwam in 2010 opnieuw in de belangstelling te staan toen Nike het gebruikte voor een commercial.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!