Beeld © ANP

Nieuwe reeks van hitserie All Stars in de maak

10 april 2020 23:04

Regisseur Jean van de Velde werkt aan een nieuwe reeks van de hitserie 'All Stars'. Dat hebben BNNVARA en producent Rolf Koot vrijdag bekendgemaakt.

"We begonnen onlangs weer na te denken hoe het nou met onze mannen zou gaan"

De oorspronkelijke acteurs die in de eerste film uit 1997 de hoofdrollen speelden, keren terug in All Stars & Zonen, zoals de serie gaat heten. Het is de bedoeling de doorstart in juni en juli wordt opgenomen en dit najaar al op televisie te zien is. Deze planning is wel afhankelijk van de coronarichtlijnen van de overheid; op dit moment liggen door de quarantaine-restricties alle opnames van Nederlandse films en series stil.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny de Munk pakt rol van Bram weer op in nieuwe reeks All Stars

De succesfilm All Stars verhaalde over een groep mannelijke dertigers die in hun vrije tijd samen voetbal spelen. De hoofdrollen werden vertolkt door Danny de Munk, Kasper van Kooten, Thomas Acda, Raymi Sambo, Peter Paul Muller, Daniël Boissevain en Antonie Kamerling. Na de film volgden nog drie reeksen voor televisie.

"We begonnen onlangs weer na te denken hoe het nou met onze mannen zou gaan", stelt scenarist en regisseur Jean van de Velde. "De helden van weleer zijn ouder geworden en staan nu achter de bar van de club, of zijn penningmeester geworden. Hun zoons zijn nu aan de bal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De voetballers uit All Stars de musical gaan uit de kleren

Wie de zoons gaan spelen, willen de makers nog niet prijsgeven. Er is heel bewust voor gekozen de serie door te laten gaan na de eerste film. Zo is het personage van Thomas Acda in de oude serie overleden, maar keert hij wel terug in de nieuwe reeks. Het scenario van de tien nieuwe afleveringen is geschreven door Van de Velde en het collectief Winchester McFly, dat eerder onder meer aan Smeris en Feuten werkte.

Wat de makers gaan doen met het personage Hero, dat in de oorspronkelijk film werd vertolkt door Antonie Kamerling, willen zij nog niet zeggen. "Maar er komt geen andere acteur die hem gaat vervangen. En zijn afwezigheid speelt zeker een rol in het verhaal", stelt BNNVARA-producent Robert Kievit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!