Martin Garrix herdenkt 'brother' Avicii op sterfdag

20 april 2020 10:11

Precies twee jaar geleden maakte Avicii in Oman een einde aan zijn leven. Martin Garrix (23) herdenkt zijn goede vriend met een vrolijke foto op Instagram waar hij de Zweedse dj optilt. 'Hey brother, miss you', zegt hij verwijzend naar één van de grootste hits van Avicii.

Tim Bergling, de echte naam van de dj, worstelde al langere tijd met psychische problemen. Hoewel hij erg hield van muziek maken, was optreden voor hem verschrikkelijk. Dat bleek ook in de populaire documentaire Avicii: True Stories, te zien op Netflix. "Ik ben meer het introverte type en optreden was altijd moeilijk voor me. Ik denk dat ik te veel negatieve energie aan boord heb genomen", vertelde hij daar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamai komt met bijzondere versie van Avicii's 'Wake Me Up'

Ook Martin Garrix zag de dood van Avicii niet aankomen. "Zijn beslissing om te stoppen met concerten moet moeilijk zijn geweest, maar was verstandig. We spraken elkaar daardoor wat minder, maar ik dacht dat het goed met hem ging", zei de Nederlandse dj twee jaar geleden. In april 2016 verraste Avicii zijn fans met de mededeling dat hij niet meer op tournee wilde vanwege zijn gezondheid. In augustus van dat jaar draaide hij zijn laatste set op Ibiza.

De dj werd dankzij wereldhits als 'Levels' (2011), 'Wake Me Up' (2013) en 'Hey Brother' (2013) één van de populairste dj's ter wereld. Afgelopen jaar verscheen er alsnog een nieuw album van de overleden dj.

Zo gaat het nieuwe album van overleden dj Avicii klinken

04:46
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vader Avicii openhartig over dood zoon en mentale gezondheid

Denk je aan zelfmoord? Of maak je je zorgen om iemand met suïcidale gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordpreventielijn: 0900-0113

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!