Lintje Hans Kesting geen verrassing: 'Ik wist het al in februari'

24 april 2020 15:01

Hans Kesting (59) wist al een tijdje dat hij een koninklijke onderscheiding zou krijgen. Dat onthulde de acteur vrijdag in de YouTube-uitzending van 'Radio Oranje/Troost TV' van Paul Haenen.

"Ik wist het eigenlijk al in februari omdat het was aangevraagd door een hele goede vriendin van mij"

"Ik wist het eigenlijk al in februari omdat het was aangevraagd door een hele goede vriendin van mij. Zij was zo enthousiast: ze kon haar mond niet meer houden", legde Hans uit. "En ook omdat zij ervan uit ging dat ik niet van verrassingen zou houden. Ik heb het in mijn achterhoofd geparkeerd en alleen tegen mijn man in Brazilië verteld en een beste vriendin, voor de rest ben ik er niet mee bezig geweest."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jan Smit bekroond met lintje: 'Ik had dit nooit verwacht'

Een verrassing was het dus allerminst toen de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema vrijdagochtend belde met de mededeling dat hij zich voortaan Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw mag noemen. "Het was hartstikke leuk dat ik gebeld werd", zei de acteur.

Femke Halsema was op de hoogte dat hij het nieuws al wist. "Ik hoefde dus niets te spelen. Ik heb geloof ik honderd keer dankjewel gezegd en 'wat een eer'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lintjesregen valt dit jaar in het water

Hans speelde in zijn carrière talloze film-, tv- en theaterrollen. In 2016 won hij de prestigieuze Louis d'Or voor beste mannelijke hoofdrol als Richard III in Kings of War van Toneelgroep Amsterdam.

Ook Jan Smit, die momenteel door een zware periode gaat, werd vandaag verrast. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!