Beeld © ANP

Daniël Dekker neemt na 30 jaar afscheid van AVROTROS

03 juni 2020 12:56

Daniël Dekker (60) maakt na ruim dertig jaar bij de TROS en later AVROTROS de overstap naar Omroep MAX. Dat heeft de omroep van Jan Slagter woensdag bekendgemaakt.

"Ik denk dat mijn kennis en ervaring daar goed op hun plek zijn"

De radiomaker wordt bij MAX onder meer eindverantwoordelijk voor de uitzendingen van NPO Radio 5 en alle bijbehorende online activiteiten. Ook gaat hij een nieuw radioprogramma presenteren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee zet Radio Veronica 8 minuten en 46 seconden 'op zwart'

"Toen Jan Slagter mij benaderde dacht ik: dit is een unieke kans; de aanbieding om na dik dertig jaar weer in een nieuwe organisatie te mogen starten", zegt hij. "Een organisatie die zich laat omschrijven als betrokken, energiek en met kwalitatieve, onderscheidende programma’s. Ik denk dat mijn kennis en ervaring daar goed op hun plek zijn. Kennis en ervaring, die ik heb kunnen opdoen door alle kansen die ik heb gekregen bij de TROS en later AVROTROS, waar ik heel dankbaar voor ben. Ik heb daar een fantastische tijd gehad."

Jan Slagter is ontzettend verheugd met de komst van Daniël. "Muziek zit in zijn DNA. Ik heb hem mijn hele leven lang gevolgd, als luisteraar, maar ook als professioneel mediaman. Hij heeft een schat aan ervaring die wij goed kunnen gebruiken en hij weet in zijn programma’s en activiteiten de mensen echt te raken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Rob Goossens neemt zijn verlies na uitbrander Giel Beelen

De nieuwe aanwinst van MAX presenteerde de afgelopen dertig jaar talloze grote radioprogramma's op Radio 1, 2 en 3 zoals Nachtwacht, Middle of the Road Show, Nationale Hitparade, De Mega Top 50 en Wereldhits. Zestien jaar lang was hij elke werkdag te horen in De Gouden Uren en ook is hij al jaren de stem van het Muziekcafé.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Daniël Dekker: 'Ik mis songfestival nog niet'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!