Game of Thrones-schrijver maakt vaart met nieuw boek

24 juni 2020 05:01

Tijdens zijn thuisquarantaine in verband met de coronacrisis heeft George R.R. Martin (71) flink kunnen doortikken aan zijn nieuwe boek, 'The Winds of Winter'. De auteur achter 'Game of Thrones' schrijft op zijn blog dat hij flinke voortgang maakt in een afgelegen huisje in de bergen.

"Ik heb gisteren een nieuw hoofdstuk afgerond, een ander drie dagen geleden en weer een ander afgelopen week", schrijft de schrijver, die zijn fans daarna meteen waarschuwt: "Maar nee, dat betekent niet dat het boek morgen klaar is of volgende week uitkomt. Het wordt een enorm boek en ik heb nog een flink stuk te gaan." Later in de post laat hij weten dat hij het schrijven van het boek in 2021 hoopt af te ronden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ookL

Schrijver George R.R. Martin blij met afronding GoT-serie

Martin geeft een kleine update over de Game of Thones-prequel The House of The Dragon, waar volgens hem ondanks de coronacrisis achter de schermen wel aan wordt gewerkt. Zelf houdt hij zich daar op het moment echter minder mee bezig. "Hier in de bergen lijkt dat allemaal ver weg. Hier ben ik alleen, in Westeros. Met af en toe een uitstapje naar de pagina's van andere mooie boeken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Game Of Thrones-ster weer hersteld van corona

The Winds of Winter wordt het zesde boek uit de A Song Of Ice And Fire-reeks van George R.R. Martin, waar de serie Game of Thrones op gebaseerd was. Uiteindelijk wil de auteur zeven boeken schrijven voor de reeks, de laatste zal de titel A Dream of Spring krijgen.

Aan Game of Thrones kwam vorige jaar een einde, al was niet iedereen blij met het slot:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!