Beeld © ANP

Zó gaat Pride Amsterdam er dit jaar uitzien

1 juli 2020 09:38

Nu de fysieke versie van de Pride Amsterdam niet kan doorgaan vanwege de coronaregels, heeft de organisatie een alternatief programma samengesteld. Dat wordt van 25 juli tot 2 augustus dagelijks uitgezonden op de lokale Amsterdamse omroep Salto en via het eigen online-tv-kanaal Pride TV. Op de dag dat de botenparade plaats zou vinden, wordt er een demonstratie gehouden.

Van 12.00 tot 19.00 is er een liveprogramma vanuit het theater van de OBA, de openbare bibliotheek aan het Oosterdok. Er zijn optredens en gesprekken met gasten en kijkers. 's Avonds en 's nachts wordt de programmering een 'partymix op televisie’ met gast-dj’s en Pride-videoclips "om de particuliere feestjes in kleine kring te ondersteunen", aldus Pride Amsterdam. Ook worden films uitgezonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amerikaanse sterren massaal aanwezig bij virtuele Pride

In het straatbeeld wordt Pride zichtbaar gemaakt door portretten in abri's van mensen die een belangrijke rol spelen bij het evenement. Ook is er een openluchtexpositie op de Dam van vlaggen van landen waar homoseksualiteit nog strafbaar is, en er is een wandelroute langs allerlei voor de lhbti-community markante plekken in Amsterdam.

Op 1 augustus, de dag dat eigenlijk de beroemde botenparade zou plaatsvinden, wordt er een demonstratie gehouden tegen homo- en transfobie. Met een mars van het Museumplein naar de Dam vraagt Pride Amsterdam aandacht voor de rechten van lhbti's.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!