Bassie en Adriaan Beeld © ANP

84-jarige Bas van Toor moet weer onder het mes

22 juli 2020 22:07

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, moet weer onder het mes. De 84-jarige moet geholpen worden aan spasmen in zijn linkerhand, meldt zijn manager woensdag.

De spasmen zijn het gevolg van een beroerte die Bas eerder had. Door deze problemen heeft hij veel pijn. Tijdens de operatie worden pezen in zijn pols en handpalm doorgesneden om het leed te verzachten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bas van Toor na lang wachten eindelijk geopereerd

Artsen bepalen eind augustus of Bas sterk genoeg is voor de operatie. Het wordt de tweede ingreep in korte tijd; in mei moest een oude niersteen uit het lijf van de voormalige clown worden verwijderd.

Bas en zijn broer Aad (77) kunnen elkaar op dit moment ook niet ontmoeten door de coronacrisis. Aad woont in Spanje en kan op dit moment het land niet uit. Ook de aangekondigde permanente expositie van het tweetal in Museum Vlaardingen is uitgesteld. De tentoonstelling zou in de zomer opengaan, maar dit moment is vooralsnog naar oktober verplaatst.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bassie en Adriaan zoeken hun allergrootste fan

Bassie en Adriaan zijn nog steeds populair. Sinds het begin van de coronacrisis worden hun avonturen veel bekeken op hun eigen YouTube-kanaal.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!