Beeld © ANP

Ad Visser blikt terug op 50-jarig bestaan Toppop

05 augustus 2020 04:36

Het is al 35 jaar geleden dat Ad Visser (73) muziekprogramma Toppop achter zich liet, maar er stappen nog dagelijks mensen op hem af om het over de show te hebben. Dat vertelt de presentator woensdag in 'De Telegraaf'.

"Waar ik ook ben, het is nog nooit niet geweest dat er mensen naar mij toekomen"

Hij merkt dat het daarbij tegenwoordig ook vaak om jongere mensen gaat. "Dat zijn jongeren die er iets romantisch van maken, het programma beleeft een tweede jeugd op YouTube. Het archief heeft wereldwijde belangstelling."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Ilse DeLange eerste gast vernieuwd Toppop

En dus wordt Visser ook nog altijd wereldwijd herkend. "Als ik in China ben is er ook altijd wel iemand die in die tijd in Nederland gewerkt heeft. Waar ik ook ben, het is nog nooit niet geweest dat er mensen naar mij toekomen", aldus de presentator, die de komende weken in het programma Het Beste Van 50 jaar Toppop terugblikt op het hitprogramma.

In de Toppop-studio traden wereldsterren als Ozzy Osbourne, David Bowie, The Jacksons - inclusief Michael - en de BeeGees op. Kijkers raakten gehecht aan de "mega-decors met giga-trappen", vertelt Visser. "Mensen hadden echt het gevoel dat een artiest bij hun in de huiskamer aan het optreden was. Die keer dat Iggy Pop een palmpje had verbogen op het podium leverde een storm aan reacties op. Dat zegt ook wel iets over hoe de kijkers meeleefden. Het programma is Nederlands erfgoed geworden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!