Pers zeer negatief over boek Harry en Meghan: 'Marathon van gezeur'

12 augustus 2020 11:58

De Britse pers is niet heel enthousiast over het dinsdag verschenen boek over prins Harry en zijn vrouw Meghan. De dagbladen missen in 'Finding Freedom' voornamelijk de diepgang en vinden daarnaast dat een behoorlijk eenzijdig verhaal is geschetst door de schrijvers, royaltyverslaggevers Carolyn Durrand en Omid Scobie.

"Een eenzijdig en zeer bevooroordeeld verslag vol zelfmedelijden"

Finding Freedom doet de lezer stikken met "banale details", schrijft The Guardian. "Als je je ooit hebt afgevraagd naar welke zoetigheden Meghan snakte tijdens haar zwangerschap dan is dit het boek voor jou." Zo vindt de recensent het jammer dat terloops wordt gemeld dat de Sussexes hun oppas midden in haar tweede nacht hebben ontslagen. "Noem me oppervlakkig, maar ik ben veel geïnteresseerder in waarom een koppel hun nanny midden in de nacht ontslaat dan in Meghans lekkere trek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Harry en Meghan hebben huis in Santa Barbara op de kop getikt'

De oppervlakkigheid is ook The Times opgevallen. In detail wordt ingegaan op de voedselgewoonten van de Sussexes, welke yogaposes Meghan doet en welke ontwerpers ze draagt, maar belangrijke feiten worden gemist, aldus de recensent. Het belangrijkste doel van het boek is naar haar mening de prins en zijn vrouw neerzetten als "onschuldige slachtoffers."

De Telegraph is een stuk kritischer en noemt Finding Freedom een marathon van gezeur. "Een eenzijdig en zeer bevooroordeeld verslag vol zelfmedelijden van de relatie tussen prins Harry en Meghan Markle." Wel vindt de krant het een "aangrijpend" boek.

Ook The Independent vindt dat de auteurs overduidelijk 'Team Sussex' zijn. "Wat betekent dat sommige anekdotes in het boek meer in het voordeel van Meghan en Harry kunnen worden weergegeven dan ze zouden zijn geweest als iemand anders het boek had geschreven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Buckingham Palace vroeg Oprah naar vriendschap met Meghans ma'

De royaltyverslaggevers spraken voor het boek met 'goede vrienden' en ingewijden van het koppel. Harry en Meghan zouden ervoor hebben gezorgd dat alle deuren openstonden om mensen uit hun cirkel te ondervragen. Het koppel ontkent echter elke vorm van medewerking.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!